7x kurk in huis (inspiratie)

| |

Kurk in huis is hot! Logisch, want het geeft een mooie, natuurlijke tint aan je interieur. Er is voor ieder wat wils in formaat en kleur. Daarnaast is het makkelijk verwerkbaar. Je hebt het dus zonder al te veel gedoe in je huis hangen. Laat je inspireren door deze 7 voorbeelden van kurk in huis.

1. Zeshoek van kurk

Hoe leuk zijn deze zeshoekige kurken figuren? Je koopt ze kant en klaar (bijvoorbeeld hier, 3 voor €15,95) of snijdt ze op maat uit een grote plaat. Het enige wat je voor maatwerk nodig hebt is een liniaal, potlood en scherp (stanley)mes. Daarna plak je ze op met lijm, Tesa powerstrips of een spijkertje. Je kunt ze ophangen waar je maar wil, al vind ik ze op deze foto wel extra veel charme hebben in het trapgat.

2. Kurken onderzetters aan de muur

Je kunt kurk in allerlei vormen snijden. Dat maakt het zo’n leuk product. Maar je kunt natuurlijk ook producten gebruiken die al een vorm hebben. De welbekende kurken onderzetters voor glazen en pannen zijn hartstikke leuk voor op de muur. En scoor je ze op de rommelmarkt of bij de kringloopwinkel? Dan is het helemaal een feestje.

Lees ook: Wij plaatsten kurk op de muur

3. Wand met kurk

Wauw, deze wand met kurk heb ik al vaker voorbij zien komen. Het was één van de foto’s die ons inspireerden om onze loft te voorzien van een kurken wand. Zie je ook hoe goed het matcht met het groen van de planten?

4. Een gedeelte van de muur met kurk bekleden

Een wand vol kurk is hartstikke tof, maar het kan in sommige ruimtes ook wat te aanwezig voelen. Wil je dan toch kurk, dan kun je natuurlijk ook gewoon een deel van de wand ermee bekleden. Zoals in dit voorbeeld of juist horizontaal. Maak het persoonlijk door er bijvoorbeeld Polaroid foto’s op te prikken.

5. Kurken prikbord in figuren

Een prikbord saai? Echt niet! Want met zelfklevend kurk maak je heel makkelijk een uniek prikbord met figuren. Dit voorbeeld geeft nog wat leuke inspiratie voor een kurken prikbord met figuren.

Lees ook: wand decoreren met steigerbuizen (+ DIY)

6. Memobord van kurk

Kurk hoeft niet altijd prominent aanwezig te zijn. Neem deze memoborden, bijvoorbeeld. Ze zijn niet heel groot maar vallen toch op. En ze bieden genoeg ruimte om te decoreren met je favoriete kaartjes, posters en droogbloemen.

7. Vierkanten kurk naast elkaar

Ook leuk: snijd verschillende soorten/kleuren kurk in vierkanten of bestel ze kant-en-klaar. Hang ze vervolgens naast elkaar voor een speels effect. Zo heb je een super origineel prikbord aan de muur hangen!

Naast dat je kurk makkelijk kunt verwerken in de door jou gewenste vormen, biedt het alle ruimte voor eigen invulling. Laat je het leeg of pin je er wat leuks op? Als je voor dat laatste gaat, heb ik nog twee accessoire tips voor je:

Deze clips druk je in je kurken bord/item.
Deze houten pushpins maken het natuurlijke effect helemaal af.

Bekijk ook mijn Pinterest bord: natuurlijke materialen in je interieur.

Deze blog bevat affiliate links. Wanneer jij een product koopt via zo’n link, ontvang ik een kleine commissie. Het kost jou natuurlijk niks extra.


Lees ook deze blogs over bewust wonen:Of bekijk alle posts over wonen.

Plaats een reactie