Bewust werken

Dit is hoe ik mijn werk plan en organiseer

Plannen en organiseren: ik ben er gek op. Tijdens mijn studie schreef ik hele agenda’s vol. Het brengt me rust en geeft structuur. Vandaag deel ik met je hoe ik als ondernemer mijn werk plan en organiseer. Een manier van plannen die voortkomt uit inzichten die ik opdeed uit onder andere een productiviteitscursus en diverse boeken.

Afstuderen met succes

Afstuderen? Met deze tips maak je er een succes van!

Je leeft er jaren naartoe: je afstudeeronderzoek. Het is dé periode om te laten zien wat jij de afgelopen jaren hebt geleerd. Mede daarom is afstuderen misschien wel één van de meest gevreesde dingen van de studententijd. Natuurlijk beslaat een relatief lange periode, maar moet je je er eigenlijk wel zo druk over maken? Ik kan je in ieder geval iets verklappen: het gros van de studenten studeert af. En met deze tips maak jij er al helemaal een succes van!

Misschien ligt jouw tijd als afstudeerder ver voor of juist achter je en lees je dit artikel uit nieuwsgierigheid. In dat geval: be my guest! Voor het gemak ga ik er echter maar even vanuit dat je binnenkort start met je afstudeerproject. Of je nou in de voorbereidende fase zit, of al startklaar bent: in alle gevallen denk ik dat jij wat aan deze tips, die voortkomen uit mijn eigen ervaring of ervaring van anderen, kunt hebben. Ben je er klaar voor?

Lees meer

Vergroot je productiviteit met de Pomodoro techniek

Soms, heel soms, komt het voor dat je van een methode of techniek hoort waar je een gat van in de lucht kunt springen, maar waar je niet persé naar op zoek was. Nu moet ik eerlijk zeggen: als het gaat om slim en effectief werken, zijn mijn oortjes altijd wel gespitst. Toch sprong ik een gat in de lucht toen ik hoorde van de Pomodoro techniek. Ik deel de ervaringen die ik de afgelopen maanden opdeed graag met jou, zodat ook jij slimmer kunt gaan werken!

Lees meer

6x geld verdienen als student

Als student heb je behoorlijk wat mogelijkheden als het om tijdopvulling gaat. Je kunt je vrije tijd opvullen met Netflix, een avondje bier drinken of gitaar spelen. Maar je kunt natuurlijk ook jouw kwaliteiten aan het werk zetten en wat extra geld verdienen als student. Speciaal voor studenten met handelsgeest zette ik verschillende manieren op een rij.