Goedkoper online shoppen: 7 manieren om geld te besparen

| |

De gasprijzen rijzen de pan uit; de inflatie is behoorlijk. Als er een tijd is waarop goedkoper online shoppen gewenst is, dan is het nu. Als je bij webshops besteld, zijn er genoeg manieren om geld te besparen. Kortingscodes kennen we allemaal, maar hoe kom je eraan? En welke manieren zijn er nog meer om te besparen op online shoppen? Ik geef je 7 tips. Veel shopplezier! Enne.. shop niet onnodig 🙂

1. Maak gebruik van een cashbacksite als je online shopt

Als je geld wilt besparen met online shoppen, is dit een winstgevende manier: bekijk of de webshop aangesloten is bij een cashback website. Daarmee kun je in een paar klikken een paar procent op je aankoop besparen. Zelf ben ik fan van CashbackXL. Deze website biedt cashback bij veel webshops, zoals Bol.com, Zalando, De Bijenkorf en Coolblue. Maak ook een account aan.

Hoe maak je gebruik van cashback websites?

Een cashback website gebruiken om goedkoper online te shoppen, werkt zo:
1. Je maakt een account aan bij een cashback website, zoals CashbackXL of EuroClix.
2. Zodra je een aankoop gaat doen bij een webshop, zoek je op de cashback 3. website of de webshop door hen wordt ‘ondersteund’.
4. Afhankelijk van de webshop, klik je op de link van de cashback website of schaf je waardebonnen aan die je bij de webshop inlevert.
5. Ontvang de cashback in je account.

De cashback kan flink oplopen. Eerlijk is eerlijk: het aanschaffen van de waardebonnen is iets meer werk. Maar zeker bij hogere bedragen is dat de moeite waard. Pro tip: via cashbacksvergelijken.nl vergelijk je welke cashback website de beste deal aanbiedt voor de webshop waar jij je online aankoop wilt doen.

2. Houd Pepper.com in de gaten

Op Pepper.com vind je de beste aanbiedingen én kortingscodes van dit moment. Je kunt op Pepper.com zoeken op winkel/webshop, maar ook op categorie. Achter deze website zit een grote community. Dat wil zeggen: leden delen kortingscodes en aanbiedingen. Dat heeft als voordeel dat leden ook combinaties van bijvoorbeeld aanbiedingen en kortingscodes delen.

3. Shop goedkoper in het laagseizoen

Wil je geld besparen op een product dat seizoensgebonden is, zoals een skibroek, grasmaaier of sandalen? En heb je er niet veel haast mee? Dan kun je beter wachten met je aankoop totdat het hoogseizoen is afgelopen. Grote kans dat jij jouw surfpak of fietsendrager in de winter voor veel minder geld scoort dan wanneer je het mid-summer zou kopen.

Nóg meer geld besparen?
Ontdek tips om jaarlijks te besparen op vaste lasten.

4. Zoek naar kortingscodes

Ga jij online shoppen bij een webshop en staat er een couponcodeveld bij het afrekenen? Grote kans dat er een kortingscode beschikbaar is. Een bekende is de nieuwsbriefkorting, waarbij je korting op je bestelling krijgt als je je aanmeld voor de nieuwsbrief. Meestal kun je hier wel wat over vinden in de footer, onderaan de website. Bekijk ook Pepper eens of zoek in Google naar ‘kortingscode webshop X’. Ook dit is weer een eenvoudige tip waarmee je een leuk bedrag kunt besparen op online bestellingen.

5. Vergelijk producten en aanbieders

Als je bewust online shopt, ken je deze tip al. Toch noem ik hem even: vergelijk. Als je een specifiek product op het oog hebt, kun je de prijs van het product bij verschillende webshops vergelijken. Neem in je vergelijkingen ook eventuele kortingscodes, cashbacks en verzendkosten mee. Ook producten kun je vergelijken. Heb je bijvoorbeeld écht die nieuwste versie nodig of voldoet een oudere editie ook aan je wensen? Oudere en ‘lagere’ versies zorgen voor een makkelijke besparing.

6. Stel een prijsdaling alert in

Op sommige websites, zoals tweakers.net, kun je een prijsdaling alert instellen. Je zoekt het product op en geeft vervolgens aan bij welke prijs je een melding wilt ontvangen. Als een webshop het product aanbiedt voor het door jou aangegeven tarief, krijg je een e-mail.

7. Vergeet de webshops in Duitsland en België niet

Als je goedkoop online wilt shoppen, loont het ook regelmatig om even bij webshops van onze ooster- en zuiderburen te kijken. In België en Duitsland zijn producten soms goedkoper. En woon je dichtbij de Duitse grens? Dan kan levering bij een DHL Packstation nog wel eens uitkomst bieden.

Voila, dit zijn mijn 7 tips. Hiermee bespaar jij binnen no-time geld bij het online shoppen. Ik ben zelf fan van (eerlijk) besparen, maar van overmatig online shoppen dan weer niet. Toch goed om even gezegd te hebben 😉

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij je via zo’n link aanmeld voor een cashback website, ontvang ik een kleine commissie. Uiteraard kost dit jou niks.


Meer over bewust kopen? Lees deze blogs:Of bekijk alle blogs over kopen.

Plaats een reactie