Hometour! Wonen in een loft van 41 m2

| |

Sinds juli 2019 wonen mijn vriend en ik in een loft van 41 m2. Onze woning is gevestigd in appartementencomplex Up-Town, net buiten de stadsgrachten van Zwolle. Na een jaar is het de hoogste tijd om wat beelden met jullie te delen. Vandaag geef ik een hometour door onze loft. Kom binnen!

De entree van ons appartementencomplex heeft een hotel vibe. Dat komt door de houten details, de smalle gang en luxe ogende vloerbedekking en verlichting. Die hotel vibe is niet alleen ons opgevallen. De reactie van bijna iedereen die onze woning voor het eerst bezocht was: “Het lijkt hier wel een hotel!”.

De entree van onze loft

Zodra je onze woning instapt, zie je aan de linkerzijde een inloopkast en kapstok met spiegel (foto links). Toen we de sleutel kregen was dit ‘blok’ er niet. Het was één open ruimte, zonder gang. We wilden zowel een gang als opbergruimte creëren en kozen ervoor dit blok te bouwen met onderin een inloopkast en bovenop opbergruimte (foto rechts). In de inloopkast vind je 2 losse Pax-kasten van IKEA en een schoenenkast.

Vanaf de voordeur gezien vind je aan je rechterhand, tegenover de ingang van de inloopkast, een CV-hok. Daarin komen de vloerverwarmingsbuizen samen in de verdeler. We hebben dit hok omgedoopt tot was- en opberghok, compleet met was-droogcombinatie, planken en een hangend wasrek. Ik weet niet hoe jouw washok eruitziet, maar die van ons is niet bepaald fotogeniek 😉

Het eetgedeelte & de keuken

Wanneer je iets verder loopt, kom je in het eetgedeelte. Tijdens één van onze interieuradviesgesprekken kregen we de tip om juist in een kleinere ruimte gebruik te maken van grote objecten. Dat hebben we gedaan. Onze tafel is 2 bij 1 meter en biedt makkelijk ruimte voor 6 personen. Achter de tafel vind je twee openslaande deuren die toegang bieden tot ons terras.

Draai je je om, dan zie je rechts in de hoek de zwart-witte keuken. Compleet met koelkast, combimagnetron, inductiekookplaat en vaatwasser. Het keukenblad is van composiet. Qua opbergruimte is deze keuken top. We kunnen er al ons servies, keukenapparatuur en een deel van onze voorraad in kwijt. De rest van onze voorraad zit in de rechterzijde van de zwarte metalen kast. Het enige waar we te weinig van hebben is vriesruimte. We hebben maar één vriesvak en dat is eigenlijk net te klein.

Tegenover de keuken vind je een rek dat we gebruiken om spullen op te zetten en aan op te hangen. Maar er is meer, want dit rek dient ook als trap om de opbergruimte bovenop te betreden.

Een verrassend ruim woongedeelte

Terug naar de eettafel. Net keek je rechts de keuken in. Aan de linkerkant vind je ons woongedeelte. Ook hier hebben we weer gekozen voor een groot object, namelijk een grote hoekbank (Montèl). Verder vind je hier een salontafel (Zuiver), een klein tafeltje en onze televisie (Xiaomi). Vooral op de laatste foto kun je onze kleurenpalet goed zien: hout- en aardetinten aangevuld met oudroze en donkergroen.

Slapen op een vide

En dan komt nu hetgeen waar waarschijnlijk het gros van de lezers benieuwd naar is: de vide als slaapkamer. Deze vide bevindt zich boven het woongedeelte. Je betreed ‘m met de trap die Wilco maakte.

Op de vide ligt vloerbedekking in grosso modo de kleur van de bank. Vanzelfsprekend werd het wel erg laag boven ons hoofd als we een bed zouden neerzetten, dus hebben we ervoor gekozen om alleen op een matras te slapen. ’s Avonds gaan de gordijnen van het raam dicht en creëren we op die manier een donkere ruimte. Ook over ventilatie hoef je je geen zorgen te maken, want het rooster zit boven de vide. Verder vind je op de vide de boekenkast die Wilco maakte. Kijk je vanaf de vide naar beneden, dan heb je mooi overzicht over de woning.

Luxe badkamer en toilet

Wat natuurlijk niet kan ontbreken is een badkamer met toilet. De badkamer bevindt zich naast het eerder genoemde washok, schuin tegenover de kapstok. Wilco heeft destijds gekozen voor antracietkleurige tegels. De douche is een inloopvariant en het toilet is spoelrandloos. Op de wastafel na heeft de badkamer een heerlijk luxe uitstraling. We waren overigens van plan om nog een wastafelmeubel te maken, maar dat is er niet meer van gekomen.

Ons kleine, maar fijne terras

Voor het laatste deel van de tour gaan we naar buiten, want we hebben een tuin. Of om de officiële term aan te houden: een terras. Verreweg de meeste woningen in dit appartementencomplex hebben een balkon, maar omdat wij op de begane grond wonen kunnen we genieten van een tuin. Wilco heeft een toffe plantenbak gemaakt van ytong blokken en ook het bankje is door hem gemaakt. Helaas liggen er wel saaie (lelijke) grijze tegels. We hadden hier grootse plannen voor, zoals een vlonder en mooie, grote tegels. Maar gezien we rekening moeten houden met de Vereniging van Eigenaren en er zelfs al over de plantenbak gestemd moet worden, hebben we ons hier maar niet aan gewaagd. Desondanks is het een fijn tuintje.

Zo, dat was ‘m: de hometour van onze woning. Nog net op het nippertje, want hoewel we het super tof vinden om zo uniek te wonen in een loft, verhuizen we binnen een paar weken naar onze nieuwe woning. Met net wat meer ruimte, rust en een grotere tuin. Daarover later meer.

Met dank aan fotograaf Ron Logher voor de mooie foto’s!


Lees ook deze blogs over bewust wonen:Of bekijk alle posts over wonen.

Plaats een reactie