Open je slimme Bold slot met de nieuwe Bold Clicker

| |

Onlangs introduceerde Bold de Clicker: een afstandsbediening voor het Bold slot. Dit kleine apparaatje is wat ons betreft een welkome toevoeging voor het slimme slot van Bold. Wij kregen de Bold Clicker en hebben hem voor je getest.

Bold Clicker unboxing

De Bold Clicker wordt geleverd als brievenbuspakketje. Je hoeft dus niet thuis te zijn voor ontvangst. Wij ondervonden daar direct de voordelen van, want we waren op vakantie toen het geleverd werd. In het pakketje vinden we een pakbon en een klein doosje. Open het doosje en je ziet de Bold Clicker.

We zijn blij om te zien dat er geen enorme doos wordt gebruikt. Waar we nóg blijer van worden: er is geen plastic verpakkingsmateriaal te bekennen. De Clicker is stevig verpakt, waardoor de kans op beschadiging minimaal is. Ook vinden we het Bold logo op het buitenste pakje een goede toevoeging. Kortom, chapeau voor Bold voor de manier waarop de Clicker is verpakt.

Bold Clicker specificaties

De Bold Clicker voelt als een stevig product. Het is gemaakt van kunststof en heeft een chromen ring. Deze ring biedt de mogelijkheid om de klikker te bevestigen aan bijvoorbeeld je tas of sleutelbos. De klikker heeft een afmeting van Ø35 x 8,2 mm en een gewicht van 7 gram. Communiceren doet de afstandsbediening via Bluetooth (2.4 Ghz). Bij normaal gebruik gaat de batterij meer dan 4 jaar mee.

De Bold Clicker installeren

Goed. We hebben dus een pakbon en een Clicker. Je vraagt je misschien af waar de installatie instructies dan zijn. Dat heeft Bold mooi opgelost. Je vindt de instructies op de achterkant van het doosje. Of nou ja, de QR-code naar de instructies. Dit is wederom iets waar wij enthousiast van worden, want deze manier scheelt papier.

Het installeren van de Bold Clicker vonden we erg makkelijk. Zodra je de QR-code op de achterkant van het doosje scant, verschijnt er een instructie. Je wordt stap-voor-stap meegenomen. In de Bold app ga je naar ‘installeer apparaat’. Vervolgens houd je de knop van de Clicker 5 seconden ingedrukt. Er verschijnt een lichtje. Om het apparaatje met je app te koppelen, druk je tegelijkertijd op de knop in de Bold app én op de Bold Clicker knop. Eens gekoppeld kun je de Bold Clicker een naam geven en kiezen met welke cilinders je wilt verbinden. Wij verbonden de Clicker met de cilinders van zowel onze voor- als achterdeur.

Onze eerste indruk

We hebben de Bold Clicker nu een tijdje in gebruik. De afstandsbediening is qua grootte en gewicht precies goed, vinden wij. Hij is compact, maar je raakt hem niet snel kwijt. Deze afmeting biedt genoeg ruimte om de knop goed in te kunnen drukken. Wel moet je best hard drukken om de knop te laten werken. Het echte ‘klik-gevoel’ heb je niet. Gelukkig is er een andere vorm van feedback op het indrukken: een lampje. Het lampje op de afstandsbediening wordt groen als je in het bereik van het slot staat en rood als je te ver weg bent.

Over bereik gesproken: de Bold Clicker heeft een bereik van zo’n 3 meter. Dat is zeker genoeg als je de Clicker vanaf buiten gebruikt. Voor openen vanaf binnen zit hierin ruimte voor verbetering. Toen er onlangs een vriend aanbelde, zat ik aan de eettafel en wilde ik de deur met de Bold Clicker openen. Omdat de afstand tussen onze eettafel en de voordeur meer dan 3 meter is, kon ik de deur niet met de Bold Clicker openen. Eerlijk is eerlijk, ik weet niet hoe vaak het voorkomt dat de afstandsbediening in mijn bereik ligt als er iemand aanbelt. Maar toch wilde ik het noemen.

De deur openen met de Bold Clicker gaat sneller dan met de Bold app. Waar je met de app 6 handelingen uitvoert (mobiel pakken, ontgrendelen, app openen, klikken, knop omdraaien en deur openen), wordt dat aantal met de Bold Clicker beperkt tot 4:

  1. Clicker pakken
  2. Op het knopje drukken
  3. Knop omdraaien
  4. Deur openen

Zoals ik (Annemijn) al had verwacht, is de afstandsbediening voor het Bold slot een uitkomst voor het hardlopen. Als er iets irritant is, is het hardlopen met een zware telefoon in je hand of zak. Dat hoeft nu niet meer. De Bold Clicker past precies in het kleine zakje van mijn hardloopbroek. Overigens kun je ook de pincode van het slot gebruiken, maar de Clicker is een stuk makkelijker.

De Bold Clicker is te koop voor €39,00 per stuk. Met de code ANNKRO1 krijg je 10% korting op je bestelling bij Bold.

We hebben de Bold Clicker gekregen van Bold en deze blog bevat affiliate links.


Lees ook deze blogs over bewust wonen:Of bekijk alle posts over wonen.

Plaats een reactie