De Groene Kneusjes box: mijn ervaring

| |

Afgelopen vrijdag was het zover: ik ontving mijn Groene Kneusjes box. Het was echt een feestje om dit pakket met maar liefst 12 kamerplanten te ontvangen, uit te pakken en ze een plekje te geven. Vandaag deel ik meer over dit pakket, mijn ervaring en natuurlijk de planten die ik kreeg.

Wat is de Groene Kneusjes box?

De Groene Kneusjes box is een voordelig verrassingspakket met 8-12 kamerplanten die een beetje ‘kneuzig’ zijn. Door verminderde kwaliteit of een schoonheidsfoutje voldoen de planten niet meer aan de kwaliteitseisen en zouden daarom eigenlijk weggegooid worden. Ontzettend zonde, want er zijn genoeg mensen die deze planten een mooi plekje willen geven. Gelukkig bedacht Plantje.nl daar dus de Groene Kneusjes box voor.

Wat je kunt verwachten

 • 8-12 kneuzige kamerplanten
 • Planten met een diameter van 8 – 17 cm, een uitzondering daargelaten
 • Een waarde van zo’n €50,00 – €60,00

Mijn ervaring met de Groene Kneusjes box

Via de Facebookgroep voor kamerplanten en stekjes had ik de Groene Kneusjes box al een aantal keer voorbij zien komen. Helaas waren ze regelmatig uitverkocht en ging de box aan mijn neus voorbij. Totdat de coronacrisis toesloeg en er een overschot aan planten ontstond. Er was opeens genoeg aanbod voor de kneusjesbox. De Instagram stories van Nicole gaven de doorslag: ik besloot op 14 april een pakket te bestellen voor €22,86 (€19,50 + verzendkosten).

Dit zijn de planten die ik ontving

Drie dagen later kwam het pakket binnen. Oorspronkelijk was de verwachtte leverdatum pas een paar dagen later, dus ik was blij verrast toen ik de pakketbezorger voor de deur zag staan. Eerlijk gezegd spookten de horrorverhalen over kapotte planten door smijtende bezorgers wel even door mijn hoofd toen ik de doos wilde openen. Met enige vrees maakte ik de doos open. Gelukkig was er helemaal niks aan de hand. Alle planten waren intact. Er was direct één plant die er uitsprong: een grote Anthuria Karma. Wat een mooie plant!

Verder zaten de volgende kamerplanten in mijn box:

 • Yucca
 • Monstera
 • Coffee Arabica
 • Chlorophytum
 • Epipremnum
 • 3x hypoestes
 • Sansevieria trifasciata
 • Pepemoria pixie
 • En nog een plant waarvan ik de naam niet weet

Mijn favorieten

Als ik drie favorieten zou mogen opnoemen, zou de Monstera uit dit pakket absoluut op #1 staan. Sowieso vind ik de Monstera al een prachtige plant, maar dit exemplaar spant de kroon. Niks kneuzigs aan! De Sansevieria trifasciata zou de tweede plek krijgen, gevolgd door de bloeiende Anthuria Karma.

Het eindoordeel van deze review

Zoals je wellicht hebt gemerkt, ben ik super enthousiast over deze box. De levering was snel, de planten zijn goed aangekomen en de inhoud was boven verwachting. Ik moet er wel bij zeggen dat de factor ‘geluk’ meespeelt. Het kan natuurlijk zo zijn dat er een aantal planten inzitten die niet jouw voorkeur hebben of die je al hebt. Ook heb ik meerdere mensen gehoord over leveringen waarbij een aantal planten kriskras uit hun pot door de doos heen lagen en daardoor flink beschadigd zijn. Desondanks besloot ik de gok te wagen en dat pakte goed uit. Ik ben er heel blij mee!

Goedkope kamerplanten kopen

Als je op zoek bent naar goedkope kamerplanten en het leuk vind om verrast te worden, dan kan ik de Groene Kneusjes box echt aanraden. Het is niet alleen een feestje om de doos uit te pakken, maar ook om je nieuwe groene vrienden een leuke plek te geven. Je besteld de Groene Kneusjes box voor €29,31 inclusief verzending.

Update 25 juni: de prijs is omhoog gegaan. Daarentegen ontvang je nu in plaats van minimaal 8 plantjes, minimaal 10 stuks.

Bonustip: de Groene Mini box

Heb je geen plek voor grote planten of gaat je voorkeur uit naar allerlei kleinere plantjes? Dan is de Groene Mini box misschien wel wat voor jou. Je krijgt dan 10 kleinere planten voor €21,31 inclusief verzending.

Deze blog bevat affiliate links. Schaf jij het product aan via zo’n link, dan ontvang ik een kleine commissie. Dat kost je niks extra, maar doet mij een groot plezier! 😉


Lees ook deze blogs over bewust wonen:Of bekijk alle posts over wonen.

Plaats een reactie