Hoe gaat het nu met de planten uit mijn kneusjespakket?

| |

In april schreef ik enthousiast over mijn Groene Kneusjes box. Ik ontving een grote doos met 12 ‘kneuzige’ kamerplanten. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. Een aantal van deze planten is flink gegroeid. Ook hebben drie kleine plantjes het helaas niet overleefd. Tijd voor een update over deze groene vrienden uit het kneusjespakket.

Het kneusjespakket in het kort
Er worden wekelijks ontzettend veel planten weggegooid omdat ze niet meer representatief genoeg zijn om verkocht te worden. Dat is zonde, dacht Plantje.nl. Daarom bedachten zij het initiatief de ‘Groene Kneusjes box‘. In zo’n doos zitten planten die wat kleins mankeren, maar met een beetje liefde en aandacht nog een fantastisch leven kunnen hebben.

Flink gegroeid: de Monstera, Anthuria Karma en Epipremnum

De Anthuria Karma was met 69 cm hoogte al een flinke jongen toen hij bij ons kwam. De afgelopen maanden zijn de bladen van deze plant enorm gegroeid. Er zijn een aantal bladeren bijgekomen, maar in hoogte is hij nog gelijk.

De Monstera stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik was daarom extra blij dat deze plant in het kneusjespakket zat. De Monstera was toen 45 cm en had nog niet spectaculair veel bladeren. Nu is dat anders. De plant is 48 cm hoog en maakt volop nieuwe scheuten aan. Ik denk dat ik hier binnenkort wat van ga stekken.

Dan hebben we nog de Epipremnum. Deze plant lijkt vooral in de breedte een groeispurt door te maken. Ik had gehoopt dat deze plant – net als onze vorige Epipremnum (RIP) – zou gaan hangen, maar dat is niet het geval.

Planten uit het kneusjespakket die niet zo hard groeien

Bij de overige planten zie ik wel wat verschil, maar niet zoveel als de hiervoor benoemde planten. De Chloropythum lijkt het wat moeilijk te hebben. Hij heeft de laatste tijd gelige sprieten. Ik ben er nog niet achter waar dat nou aan ligt. Verder doet de Yucca niet zoveel en lijkt ook de Coffee Arabica dezelfde grootte te blijven. Dat zijn vast langzame groeiers. De Sansevieria trifasciata en plant zonder naam zie ik wél de hoogte in gaan.

De planten die het niet gered hebben

Dan zijn er ook nog plantjes die het niet gered hebben. Het begon met de Hypoestes, waarvan er 3 in de box zaten. De oorzaak had makkelijk voorkomen kunnen worden, maar ik vergat specifiek deze drie steeds water te geven omdat ze op een onlogische plek stonden. Het waren niet mijn favorieten uit het pakket, maar toch jammer dat ze het niet gered hebben. Verder troffen we de Pepemoria pixie na een weekendje weg dood aan in de keuken. Ik heb hem een paar dagen daarvoor verplaatst en vermoed dat het daar qua licht fout is gegaan.

Samenvattend

Ik ben nog steeds blij met de kamerplanten uit dit kneusjespakket. Ze zijn echt een verrijking voor ons interieur en het is fijn dat de meeste het ook nu, 3 maanden later, goed blijven doen.


Lees ook deze blogs over bewust wonen:Of bekijk alle posts over wonen.

Plaats een reactie