Verse boodschappen laten bezorgen door Crisp (onze ervaring)

| |

Boodschappen laten bezorgen. We vonden het al een uitkomst, maar in deze tijd zien we de voordelen er nog meer van in. Geen gedoe met mondkapjes. Geen gedoe met het plannen van een supermarktbezoek buiten het hectische spitsuur om. En geen gedoe met afstand houden. Als er dan ook nog verse en lokale producten bezorgd kunnen worden, heb je onze aandacht. In deze blog vertellen we over onze ervaring met het laten bezorgen van boodschappen door Crisp.

Waarom we voor Crisp kozen

Vers, eerlijk en biologisch eten staat bij ons op de agenda, maar ernaar handelen is een dingetje. Het gaat bij ons in vlagen, merk ik. We probeerden vorig jaar de maaltijdboxen van Boerschappen en later van het Zwolse KOOK-OOK. Over beide waren we te spreken, maar we zagen de maaltijdboxen wel echt als een luxe. Niet iets voor iedere week. Bovendien ging dit alleen om avondeten en moesten we daarnaast alsnog apart boodschappen doen of bestellen. Om die redenen stopten we het abonnement. Daarna viel het vers en biologisch eten weer even in het water en pakten we terug op Picnic. De laatste tijd kon Picnic regelmatig bepaalde producten niet leveren. Dat is natuurlijk irritant als je nét dat ene product nodig hebt voor je lunch- of diner recept. Bovendien was Wilco erg nieuwsgierig naar Crisp. De ontvangen kortingscode gaf de doorslag. Op deze manier bestelden we deze maand voor het eerst bij bij Crisp.

Lees ook: 5 vegan ontbijtjes getest

Onze ervaring met boodschappen bestellen bij Crisp

Gewapend met een kortingscode en boodschappenlijstje installeerde ik de Crisp app. Zodra je de app opent, valt gelijk iets op: de producten worden op een bijzonder mooie manier afgebeeld. Ze worden getoond met de huisstijl kleuren van Crisp als achtergrond. Je krijgt er spontaan trek van! Op het eerste gezicht werden we al erg blij van deze manier van presenteren. De app is heel gebruiksvriendelijk. Je kiest één van de categorieën en zoekt het product dat je nodig hebt. Je kunt ook direct de naam van het product invoeren in de zoekfunctie.

Het aanbod van Crisp

Ik kan niet ontkennen dat ik het aanbod met een vrij kritische houding bekeek. Ik vroeg me sterk af of ze wel alle meest gangbare producten hadden. Toen ik het boodschappenlijstje afging, kwam ik al snel tot de conclusie dat die zorgen niet nodig waren. Ik koos voor die week een aantal recepten uit mijn favoriete kookboek en kon alle producten vinden. Ook voor ontbijt, lunch en tussendoortjes kon ik hier goed terecht. Nee, Crisp biedt geen Doritos Nacho Cheese chips aan. En ook een zak Haribo colaflesjes zul je er niet vinden. Maar Crisp biedt wel andere lekkere alternatieven. Zo vond ik bijvoorbeeld fantastische chocolade koeken en een heerlijke noten-choco-kokos mix in het assortiment. Dus enerzijds jammer dat je niet altijd je intense snoepcravings kunt bevredigen, maar je probeert hierdoor wel andere dingen én snackt gezonder. Verder zijn de producten van goede kwaliteit en erg vers. Nog een pluspunt.

Tijdens het bestellen kies je zelf een bezorgdag met een tijdsvak van 4 uur. De boodschappen die we bij Crisp bestelden, werden geleverd door PostNL. De boodschappen worden geleverd in kartonnen Crisp dozen. En als je geluk hebt ontvang je ook een kortingscode of toffe Crisp boodschappentas.

Wat het kost

Hoe zit het dan met de prijs? Je kunt bij Crisp bestellen vanaf €50,00 per bestelling. Bestel je onder de €75,00 dan betaal je €2,95 bezorgkosten. Verder zijn de kosten natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw situatie en wensen. Ter illustratie: de eerste week betaalden we €69,94 voor onze weekboodschappen (2 personen). De week daarna betaalden we €58,47 + €2,95 bezorgkosten en deze week was het €69,70 (incl. bezorging). Deze bestellingen bevatten producten voor ontbijt, lunch, diner en wat snacks. Wat hier niet bij zit is o.a. koffie (van De Koffiejongens), bier, wijn, cola en ovenfriet. Alle weken hadden we een kortingscode van €5,00.

Zoals bij veel duurzamere keuzes (o.a. duurzaam bankieren), kon de verwachting dat onze weekboodschappen veel duurder werden niet ontbreken. Uiteindelijk valt dit me alles mee. Opvallend is dat deze bedragen niet gek veel hoger liggen dan onze bestellingen bij Picnic. Daar lagen de kosten voor onze weekboodschappen gemiddeld rond de €55,00. Je betaalt dus misschien iets meer bij Crisp, maar wij leggen die paar euro per week extra graag neer voor verse en zelfs lekkerdere producten.

Voor wie is Crisp (g)een aanrader?

Crisp is in mijn ogen interessant voor gezinnen of huishoudens die verse producten willen laten bezorgen en daar prima iets meer voor neer willen leggen. Ik kan me voorstellen dat het drempelbedrag van €50,00 misschien net iets teveel is voor iemand die alleen woont. Daarom zou ik zeggen dat Crisp vooral fijn is voor gezinnen van minimaal 2 personen. Crisp is minder interessant als je niet zoveel geeft om vers, lokaal of biologisch eten.


Meer over bewust kopen? Lees deze blogs:Of bekijk alle blogs over kopen.

Plaats een reactie