5 vegan ontbijtjes getest

| |

Het is iedere ochtend vaste prik: halfvolle yoghurt met cruesli. Het leek me uitdagend om eens nieuwe recepten te proberen. En om er een schepje bovenop te doen: alles moest vegan zijn. Dus testte ik vorige 5 verschillende vegan ontbijtjes. Lees hier welke ontbijtjes ik maakte en wat ik ervan vind.

1. Vegan bananenbrood

Het eerste vegan ontbijt wat ik probeerde is bananenbrood. Bananenbrood is geen onbekende van me, maar wel zoals ik hem dit keer maakte: zonder ei. Ik gebruikte dit recept voor vegan bananenbrood als basis, liet de eieren en honing achterwege en verving boekweitmeel voor amandelmeel. Ik bakte het op zondagmiddag en zette het in de koelkast zodat ik maandagochtend gelijk aan kon schuiven. Zelf vind ik bananenbrood op zich al super lekker, maar je kunt het ook eten met bijvoorbeeld pindakaas. Een easy-peasy begin van de week.

2. Soja yoghurt met muesli en blauwe bessen

Ik ontbijt vrijwel iedere ochtend met yoghurt. En toch heeft dit ontbijtje met soja (kokos) yoghurt, havermout, cranberries, hazelnoten en bessen me verrast. Het is gevarieerd, makkelijk te maken en vol voedingsstoffen. Deze ga ik onthouden! Klik hier voor het recept.

3. Havermout muffins

Deze havermoutmuffins waren heerlijk, maar of ik ze snel weer als ontbijt zou maken? Nee, dat niet. Ik gebruikte dit recept met amandelmelk. Zonder havervlokken, ahornsiroop en vanille extract. De blauwe bessen verving ik voor appel. Dit is wel een recept om te onthouden als tussendoortje.

4. Vegan bananenpannenkoekjes

Donderdag was de dag dat ik bananenpannenkoekjes probeerde te maken. Met de nadruk op probeerde, want het mislukte. Het deeg wilde maar niet de vorm van een pannenkoek aannemen. Normaal bak ik bananenpannenkoekjes met ei, maar dat was nu geen optie. Ik volgde dit recept voor gezonde bananenpannenkoeken maar moest alles helaas weggooien. Zonde!

5. Vegan havermout pannenkoekjes

In tegenstelling tot donderdag, had ik vrijdag meer succes. Ik maakte deze vegan havermout pannenkoekjes. Eerlijk is eerlijk, ze verdienden niet de schoonheidsprijs. Maar who cares, ze waren wel ontzettend lekker. Ook hiermee kun je weer eindeloos variƫren. Ik koos voor aardbeien en wat kokosrasp als topping.

Plaats een reactie