Deze cadeaus kreeg ik voor mijn 28e verjaardag

| |

Begin juni deelde ik een blog met inspiratie voor duurzame cadeaus. Maandag was ik zelf aan de beurt: ik werd 28 jaar. Het leek me leuk om ter inspiratie te delen welke cadeaus ik voor mijn verjaardag heb gekregen. En stiekem ook omdat ik het zelf altijd leuk vind om te zien wat anderen krijgen. Ik ben echt enorm verwend, dus leun achterover en geniet ervan.

Bosch MUM5 keukenmachine

Het eerste cadeau kreeg ik meer dan een week voor mijn verjaardag. Wilco verraste me met een Bosch keukenmachine uit de MUM5-serie. Iets wat niet op mijn lijstje stond, maar waar ik wel super blij mee ben. Dat dit cadeau wat eerder kwam, had te maken met het feit dat ik de dag erna een taart zou bakken. En drie dagen later zouden er nog eens twee taarten gebakken worden. Ik heb de keukenmachine dus gelijk een vuurdoop gegeven en ik ben er maar wát blij mee!

Osprey rugtas

Zo’n 4 á 5 jaar geleden kocht ik een simpele rugtas bij Decathlon. Ik gebruikte hem tijdens het snowboarden, wandelen en voor kleine boodschappen. Deze tas is in allerlei landen geweest en ik gebruik ‘m nog steeds met plezier voor alledaagse dingen. Maar er mist iets wat ik toch wel heel fijn vind tijdens actievere activiteiten: een heupband. En wat meer vakjes waren ook welkom. Daarom stond de Osprey Kresta 20 rugtas op mijn lijstje. Zaterdag kreeg ik deze prachtige rugtas van mijn schoonouders. De tas heeft een heupband met zakjes en allerlei handige opbergmogelijkheden. Wat ik ook fijn vind, is dat de schouderband een vak heeft waardoor je de slang van een waterzak kunt doen. Dat voorkomt bevriezing. En deze rugzak – in mijn all-time favorite kleur – ziet er natuurlijk ook gewoon hartstikke mooi uit.

Arc’teryx fannypack

We blijven nog even in de categorie tassen. Want van Wilco kreeg ik maandag 12 juli – mijn verjaardag – een fannypack (Arc’teryx Mantis 1). Extra leuk, want dit is één van mijn favoriete outdoormerken. Fannypacks worden tegenwoordig als fashionable beschouwd, maar ik zie het vooral als functioneel. Het lijkt me de ideale oplossing voor als je een paar dingen mee wilt nemen maar een rugtas overkill is. Als je een uur gaat wandelen of de stad ingaat, bijvoorbeeld. Mobiel, pinpas, rijbewijs en een klein flesje water: het past allemaal. Doe het erin en je bent klaar om te gaan. Ook wil ik ‘m eens omdoen tijdens het hardlopen, om te zien of dat fijn is.

Geurwolkje diffuser

Voor de housewarming van ons vorige huis kregen we een roomspray van Rituals. Heerlijk vind ik dat! “Hoe fijn zou het zijn als je woonkamer altijd lekker zou ruiken?”, dacht ik. Nu had ik bij een aantal mensen een Geurwolkje voorbij zien komen. Zo’n diffuser leek me heerlijk. En de Nimbus 2.0 ziet er ook nog eens prachtig uit. Na wat reviews te hebben gelezen, ging hij op m’n lijstje. Super leuk dat ik van mijn schoonzussen en zwagers het Geurwolkje kreeg!

Rituals mist & Alien dupe parfum

Over Rituals gesproken: van mijn ouders kreeg ik de Rituals hair & body mist uit de Mehr-lijn (de vroegere Happy Buddha). Deze stond op mijn verlanglijstje omdat het me zo lekker lijkt om af en toe even wat op te sprayen. Iets lichters dan parfum, maar wel iets wat verfrissend ruikt. Daarnaast kreeg ik van vrienden een parfum die ruikt naar Alien van Thierry Mugler. Die stond niet op m’n lijstje, maar ze weten dat ik die geur heerlijk vind. En het komt ook goed uit, want mijn oude flesje was op.

Oorbellen van Pararok en twee haarbanden

Mijn lijstje was best wel lang. Des te leuker vond ik het dat ik (leuke!) cadeaus kreeg die er niet op stonden. Ik hou van zulke verrassingen. Mijn schoonzus gaf deze oorbellen van Pararok. Ik zei een tijdje geleden dat ik ze leuk vond en dat onthield ze. Daarnaast stond er een haarband van Atelier des Femmes op mijn lijstje. De Suzetta, Zola, Favour of Vick. Mijn schoonzusje maakte zelf een witte. En mijn andere schoonzus gaf haar donkergroene velours haarband omdat ze hem zelf niet meer droeg. Perfect: eentje voor de zomermaanden en eentje voor de winter.

Kookboek, dagboek en creatief magazine

In de categorie stond dit jaar ‘Lekker & Simpel 100 snelle wereldrecepten’ op mijn lijstje. Ik heb al twee Lekker & Simpel boeken en kook er regelmatig uit. Dit leek me een leuke aanvulling. Maar het kookboek dat ik zaterdag kreeg, is een super goed gekozen (en misschien zelfs betere) variant hierop: ‘De wereldse bakplaat‘. Het toeval wil dat ik een paar weken geleden voor het eerst over ‘De groene bakplaat’ hoorde en direct enthousiast was. Ik twijfelde nog of ik ‘m op mijn lijstje zou zetten. Maar nu heb ik dus de Wereldse bakplaat gekregen. Best of both worlds. En oja, in de categorie koken kreeg ik ook nog twee peperplanten.

Ook kreeg ik Het 6 minuten dagboek. Ik had deze last-minute op mijn lijstje gezet omdat ik de dag wat bewuster wil beginnen. Dat kun je natuurlijk doen in een bullet journal, maar ik mistte het gemak van kaders. Dit dagboek lijkt me de ideale manier om me te focussen op positiviteit en bewuster te starten met de dag. En bij het eindigen van de dag helpt misschien het magazine dat ik kreeg wel: ‘Loving paper’. Ik hoop dat het mijn zin en creativiteit om kaarten te maken weer aanwakkert.

De tweestrijd rondom mijn lijstje

Dan wil ik nog wat delen over mijn lijstje. Want het opstellen daarvan voelde dit jaar anders dan anders. Ik zat in tweestrijd. Enerzijds ben ik dól op cadeautjes. Anderzijds dacht ik: maar we hebben al zoveel spullen. Dat laatste was overheersend. Uiteindelijk werd het een verlanglijstje met dingen die ik langer kan gebruiken. Er stonden spullen op die kwalitatief goed zijn en langer meegaan. En ja, daar zit een prijskaartje aan. Ik heb mezelf nog afgevraagd of dat oké is. En ik heb me zelfs nog verontschuldigd dat het veel prijzige cadeaus waren. Maar hé, het is goed. En het is een lijstje geworden waar ik helemaal achter sta.


Meer over bewust kopen? Lees deze blogs:Of bekijk alle blogs over kopen.

Plaats een reactie