Wij haalden onze en suite weg 😱 – klusavonturen #2

| |

Op 16 september kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis: een woning uit 1992. Met zo’n relatief nieuwe woning hoef je weinig te doen, zou je denken. Dat ligt toch net even anders wanneer dingen zoals elektra, verwarming en inrichting niet helemaal aansluiten op je wensen. Als klusliefhebbers vinden wij dat helemaal niet erg, maar het moet wél gebeuren. De komende maanden neem ik je in korte blogs mee in onze klusavonturen en keuzes. Vandaag deel 2, waarin we onze en suite deuren weghaalden.

Huh, en suite deuren in een jaren ’90 huis?

En suite deuren verwacht je in een jaren 30 huis. Toen wij het huis kochten, bevond zich op de benedenverdieping een kozijn met schuifdeuren. Eigenlijk kun je het niet echt een en suite noemen maar oké, je snapt met deze term wel wat ik bedoel. De schuifdeuren gaven de mogelijkheid om de keuken af te sluiten van de woonkamer. Naast dat het qua looks wel wat heeft, is er ook praktisch wat voor te zeggen: vieze luchtjes blijven op één plek. Ook heb je de mogelijkheid om twee ruimtes, met ieder een eigen functie, van elkaar af te scheiden. Dat is best fijn als je een diner voor familie aan het voorbereiden bent, bijvoorbeeld.

Toch hebben we ervoor gekozen om het kozijn weg te halen. We willen een goede mix van ruimtelijk gevoel en gezelligheid creëren. De deuren hadden door het draadglas niet veel gezelligs en namen overduidelijk ruimtelijk gevoel weg. Bovendien waren het er unaniem over eens dat we een (schier)eiland met barretje in onze keuken wilden. Wanneer we de deuren hadden laten zitten, zou het een stuk krapper worden. De keuze stond daarom al snel vast: het en suite kozijn mocht weg.

Dus dat deden we. We vonden het zonde om het kozijn af te breken, dus met de figuurlijke sloophamer er in was geen optie. We demonteerden het en suite kozijn netjes. Eerst de deuren en rails eruit, daarna de kitranden wegsnijden en vervolgens met de multitool het kozijn losmaken van de muur. Daarna was het slechts een kwestie van (voorzichtig!) wrikken. Uiteindelijk hebben we er ook nog iemand blij mee kunnen maken en hielden we er €100 aan over.Dit vind je misschien ook interessant:


De mooiste inzichten uit mijn Life Planning traject

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor persoonlijke ontwikkeling. Toen ik hoorde over Life Planning, was mijn interesse meteen gewekt. En dus deed ik een traject. Aan de hand van vijf thema’s namen we mijn leven en dromen onder de loep. Dit traject draagt zonder twijfel bij aan mijn persoonlijke groei. In deze blog deel ik mijn 4 mooiste inzichten met je, in de hoop je te inspireren.

7 manieren om bewuster om te gaan met kleding

Truien met een verschrikkelijke pasvorm. Broeken in de meest heftige kleurencombinaties. Of shirts met een prijskaartje waar je ‘u’ tegen zegt. Wil jij bewuster omgaan met kleding maar houden deze…

Plaats een reactie