Wij haalden onze en suite weg 😱 – klusavonturen #2

| |

Op 16 september kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis: een woning uit 1992. Met zo’n relatief nieuwe woning hoef je weinig te doen, zou je denken. Dat ligt toch net even anders wanneer dingen zoals elektra, verwarming en inrichting niet helemaal aansluiten op je wensen. Als klusliefhebbers vinden wij dat helemaal niet erg, maar het moet wél gebeuren. De komende maanden neem ik je in korte blogs mee in onze klusavonturen en keuzes. Vandaag deel 2, waarin we onze en suite deuren weghaalden.

Huh, en suite deuren in een jaren ’90 huis?

En suite deuren verwacht je in een jaren 30 huis. Toen wij het huis kochten, bevond zich op de benedenverdieping een kozijn met schuifdeuren. Eigenlijk kun je het niet echt een en suite noemen maar oké, je snapt met deze term wel wat ik bedoel. De schuifdeuren gaven de mogelijkheid om de keuken af te sluiten van de woonkamer. Naast dat het qua looks wel wat heeft, is er ook praktisch wat voor te zeggen: vieze luchtjes blijven op één plek. Ook heb je de mogelijkheid om twee ruimtes, met ieder een eigen functie, van elkaar af te scheiden. Dat is best fijn als je een diner voor familie aan het voorbereiden bent, bijvoorbeeld.

Toch hebben we ervoor gekozen om het kozijn weg te halen. We willen een goede mix van ruimtelijk gevoel en gezelligheid creëren. De deuren hadden door het draadglas niet veel gezelligs en namen overduidelijk ruimtelijk gevoel weg. Bovendien waren het er unaniem over eens dat we een (schier)eiland met barretje in onze keuken wilden. Wanneer we de deuren hadden laten zitten, zou het een stuk krapper worden. De keuze stond daarom al snel vast: het en suite kozijn mocht weg.

Dus dat deden we. We vonden het zonde om het kozijn af te breken, dus met de figuurlijke sloophamer er in was geen optie. We demonteerden het en suite kozijn netjes. Eerst de deuren en rails eruit, daarna de kitranden wegsnijden en vervolgens met de multitool het kozijn losmaken van de muur. Daarna was het slechts een kwestie van (voorzichtig!) wrikken. Uiteindelijk hebben we er ook nog iemand blij mee kunnen maken en hielden we er €100 aan over.Dit vind je misschien ook interessant:


6x geld verdienen als student

Als student heb je behoorlijk wat mogelijkheden als het om tijdopvulling gaat. Je kunt je vrije tijd opvullen met Netflix, een avondje bier drinken of gitaar spelen. Maar je kunt natuurlijk ook jouw kwaliteiten aan het werk zetten en wat extra geld verdienen als student. Speciaal voor studenten met handelsgeest zette ik verschillende manieren op een rij.

Wat kost een rekening bij een duurzame bank?

Duurzame rekening kosten

“Duur”. Dat was de reactie die het begrip ‘duurzame bank’ jarenlang bij mij opriep. Voor al die groene investeringen betaal je vast de hoofdprijs, dacht ik. En ik merk dat ik niet de enige ben: mensen om mij heen geven een soortgelijke reactie. Maar wat is hier nou van waar, en wat niet? De hoogste tijd om eens uiteen te zetten wat je nou écht betaalt voor een rekening bij een duurzame bank.

Plaats een reactie