11x duurzame cadeaus onder de €15

| |

Wat geef je iemand die probeert duurzamer te leven en/of minder spullen wilt? En wat zijn leuke cadeaus voor een veganist? Ik snap dat dat een uitdaging kan zijn. Zeker als je er zelf minder mee bezig bent. Daarom ben ik op zoek gegaan naar leuke, duurzame cadeaus. En dat hoeft helemaal net duur te zijn. Want voor de genoemde cadeaus betaal je nog geen €15,-.

1. Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Het boek Verlangen naar minder van Jelle Derckx is een aanrader als duurzaam cadeau. Het is een boek vol mooie inzichten over leven met onder andere minder spullen. Maar ook hoe minimalisme positief kan doorwerken op andere gebieden in je leven, zoals relatie en werk.

2. Leven zonder afval – Emily-Jane Townley

Spullen zijn de nummer één als het gaat om impact op het milieu. Dus een boek als ‘Leven zonder afval‘ mag niet in het lijstje met duurzame cadeaus ontbreken. Een praktisch boek voor stappen richting een minimalistisch leven met – dus – minder afval.

3. Weg ermee – Dennis Storm

Nog een boek in het thema minimalisme is het boek Weg ermee van Dennis Storm. In dit boek vertelt hij over hoe hij in aanraking kwam met minimalisme. Vol interessante inzichten voor iemand die op zoek is naar een bewuster leven.

Tip: lees ook mijn boekreview van Weg ermee.

4. Body bar

Een body bar doet het áltijd goed. Uit ervaring kan ik de body bar papaja-kers van Shampoo Bars aanraden. Lekker fris en fruitig!

5. Eco Nutty – Sisal zeepzakje

Als je een body (lotion) bar cadeau geeft, is een zeepzakje een leuke toevoeging. Hier stop je de bar eenvoudig in als je hem niet gebruikt. Het fijne is dat je de bar ook gewoon kunt gebruiken als ‘ie in het zakje zit. Ook handig voor restjes van een body bar.

6. HappySoaps zeephouder

Geef je liever een zeephouder cadeau? Dat kan natuurlijk ook! Ideaal voor body- en shampoo bars. Deze bamboe zeephouder van HappySoaps, bijvoorbeeld.

7. Himalayazout theelichthouder

Een theelichthouder van Himalayazout is een super leuk cadeau als je wat wilt geven voor het interieur. Deze theelichthouders werken ook nog eens zuiverend. Dit is een extra leuk cadeau voor een housewarming!

8. Dopper fles

Weg met de plastic flesjes; geef een Dopper cadeau. Je bent vast al bekend met de drinkflessen van dit merk. Hoe leuk is het om een Dopper in een mooie kleur cadeau te geven? Voor nog geen €15 heb je er één. Bijvoorbeeld deze Dopper in de kleur Dutch Dune.

9. &INK wenskaarten

Het is écht een feestje om deze &INK wenskaarten te krijgen. Want ze zijn niet alleen mooi om te versturen, maar ook om te houden. Lijst ze in en je hebt er een mooi interieur item bij.

10. Biologische thee

Is de (jarige) ontvanger gek op thee? Dan is dat natuurlijk ook hartstikke leuk om te geven. En nog nuttig ook. Bijvoorbeeld thee van Pukka. Die thee komt wel op 😉

11. Kaars van raapzaadolie

Een kaars is altijd leuk om te geven. Maar is de ontvanger vegan, dan is het slim om even te checken of de kaars die je op het oog hebt wel écht vegan is. Veel kaarsen worden gemaakt van o.a. bijenwas en je kunt je voorstellen dat een veganist daar niet blij van wordt. Met deze Naeba raapzaadolie kaars van The Very Good Candle Company zit je in ieder geval goed.

Happy giving!

Dit artikel bevat affiliate links. Koop jij een product via zo’n link, dan ontvang ik een kleine commissie. Uiteraard betaal jij de normale prijs.


Meer over bewust kopen? Lees deze blogs:Of bekijk alle blogs over kopen.

Plaats een reactie