Kringloopwinkel tip: Kringloop Zwolle (Nieuwe Deventerweg)

| |

Heerlijk vind ik het, om rommelmarkten af te struinen en in kringloopwinkels te zoeken naar een leuke tweedehands vondst. Nog leuker vind ik het om nieuwe kringloopwinkels te ontdekken. Dit keer bezocht ik de winkel van Stichting Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Deventerweg in, je raad het al, het mooie Zwolle.

Tijdens mijn online research naar de kringloopwinkels die Zwolle rijk is, viel Kringloop Zwolle gelijk op. In de eerste plaats omdat ze de eerste hit op Google zijn als je ‘kringloop Zwolle’ intypt en daarnaast om hoe actief ze zijn op Facebook. Ze posten leuke dingen, waaronder een soort van terugkerende rubriek waarin wordt verteld wat een koper heeft gedaan met zijn of haar spullen. En dan heb je nog het Marktplaats-account waarop ze het één en ander aanbieden. Slimme zet! Goed, genoeg digital-praat. Laten we het hebben over de kringloopwinkel zelf!

Stichting Kringloop Zwolle locatie Nieuwe Deventerweg is makkelijk te vinden. Vanaf de weg rij je zo het terrein op en kijk je tegen een vrij groot gebouw aan. Kom je lopend, op je longboard, met de fiets of een auto met aanhanger? Het is allemaal geen punt bij deze kringloopwinkel. Er is genoeg parkeergelegenheid voor de deur.

Een kringloop met semi-industriële uitstraling

Ondanks dat ik weet dat de uitstraling van kringloopwinkels niet duf hoeft te zijn, kom ik er nog zat tegen die weinig aan styling doen. Of medewerkers daar nou weinig oog voor hebben of budget een issue is, het is jammer als er geen aandacht aan wordt geschonken. Kringloop Zwolle heeft het op dat gebied prima voor elkaar. Het gebouw, de stelling en kisten zorgen voor een moderne, ietwat industriële uitstraling. Daarnaast zie je in de kleine dingen dat ze er wat moois van willen maken.

De collectie van Kringloop Zwolle

Hoewel het oog ook wat wilt, ga je natuurlijk in eerste instantie naar een kringloopwinkel om leuke of benodigde dingen te scoren. Je kunt bij deze winkel je hart ophalen, want ze hebben van vrijwel iedere productgroep wel iets. Het meest opvallend vond ik de hoeveelheid accessoires. Zelfs oorbellen en een serieuze collectie zonnebrillen behoort tot het aanbod. Voor kleding kun je overigens ook gerust naar deze kringloopwinkel gaan, want ze hebben een aantal rekken vol hangen met diverse soorten, maten en stijlen. Allemaal netjes op kleur gesorteerd.

Loop je de kledingrekken voorbij, dan kom je in een ruimte vol meubels. Ik had niks nodig, maar vond het leuk om hier even rond te wandelen. Er zijn kringloopwinkels met een gigantisch aanbod meubelen; dat heeft deze winkel niet. Toch hebben ze een leuke hoeveelheid banken, tafels en allerlei andere meubels staan. De opzet is ruim, waardoor het geen zooitje ongeregeld is en die leuke bank uitgebreid kunt testen.

Van de woon- en keukenaccessoires was ik niet heel erg onder de indruk. De winkel heeft genoeg potten, vazen en accessoires, maar er zat niks voor mij bij. Gelukkig weet ik dat het aanbod van kringloopwinkels met de dag verandert, dus zal ik in de toekomst opnieuw een gokje wagen. Wat ik wél erg leuk vind, is de wand met mokken. Het ziet er stylish uit en het zorgt er ook voor dat je de mokken veel beter kunt zien dan wanneer ze opgepropt in een stelling staan. Details doen het!

Tijd om af te rekenen

Het zou je maar gebeuren: wil je in alle euforie je fantastische tweedehands vondsten gaan afrekenen, staat er een chagrijn achter de kassa. Doei goede indruk en weg vrolijk humeur. Bij Kringloop Zwolle hoef je daar gelukkig niet bang voor te zijn. Er lopen meerdere medewerkers rond in de winkel en bij de kassa wordt je vriendelijk geholpen. Ook van de prijzen hoef je niet te schrikken. Naast dat elk artikel netjes voorzien is van een prijskaartje of prijssticker, is deze kringloopwinkel gemiddeld qua prijs. Om een idee te geven: een groene parka van Atmosphere is €6,00, een mok €0,35 en een zonnebril €1,50.

Na mijn eerste bezoek aan deze kringloopwinkel in Zwolle, ben ik absoluut van plan om hier nog eens (of vaak) terug te komen. De winkel is overzichtelijk, de prijzen zijn prima en het personeel is vriendelijk. Stichting Kringloop Zwolle heeft overigens nog een locatie. Deze winkel aan de Nieuwe Veerallee staat hoog op mijn lijstje. De foto’s die online te vinden zijn, zien er in ieder geval veelbelovend uit. To be continued! 😉


Meer over bewust kopen? Lees deze blogs:Of bekijk alle blogs over kopen.

Plaats een reactie