Tip: gratis virtuele creditcard

| |

Bij een creditcard denk je ongetwijfeld aan die bekende (zilverkleurige) pas. Afhankelijk van het soort creditcard, betaal je er al snel €20,00 per jaar voor. Dat is prima als je het regelmatig gebruikt en de voordelen benut. Als je een creditcard – net als ik – alleen gebruikt voor online zaken, vind je zo’n betaald lidmaatschap misschien wat zonde. In dat geval biedt een gratis virtuele creditcard uitkomst.

Zo werkt een virtuele creditcard

Een virtuele creditcard kun je zien als een online prepaid betaalmiddel. Zonder fysieke pas, dus. Online betalen met een creditcard werkt bij alle varianten hetzelfde: je vult je creditcardnummer, verloopdatum en CCV-code in. De manier van geld onttrekken is wel net even anders bij een virtuele creditcard. Waar een fysieke creditcard periodiek het totaalbedrag van je aankopen onttrekt van je bankrekening, moet je bij een virtuele creditcard eerst geld op de creditcard rekening storten. Vandaar dat dit soort creditcards ook vaak prepaid creditcards worden genoemd.

Virtuele creditcard aanmaken

Het aanmaken van een virtuele creditcard is vrij simpel. Je vult je gegevens in, beantwoord een aantal vragen over je situatie en maakt een account aan. Daarna bevestig je dit via de mail die je ontvangt. Vervolgens moet je jezelf identificeren met een identiteitsbewijs. Dit is ook de procedure bij de aanbieder die ik gebruik: N26. Het duurde zo’n 10-15 minuten voordat ik alles had ingevuld.

Maak een gratis virtuele creditcard aan bij N26 via deze link en ontvang €25,00 op je creditcard rekening.

Als je eenmaal het stappenplan hebt doorlopen, kun je een creditcard kiezen. Let wel op dat je de gratis variant selecteert. Wil je toch een fysieke kaart? Dan kun je er ook voor kiezen om een creditcard in je brievenbus te ontvangen voor €10,00.

De virtuele creditcard gebruiken

Als de creditcard geactiveerd is, kun je hem gebruiken. Ik gebruikte hem voor het eerst om toegang te krijgen tot de gratis versie van een online marketing tool. Hoewel de tool dus gratis is, was het na de proefversie wel noodzaak om creditcardgegevens opgeven. Met mijn vingerafdruk opende ik de N26 app op mijn mobiel. Ik ging naar Cards en opende de Card details; wederom met mijn vingerafdruk. Vervolgens vulde ik de creditcard details in bij de tool. En ja hoor: het werkt!

Omdat het om een gratis tool ging, had ik geen geld op mijn creditcard nodig. Dat was wel het geval toen ik voor een maand een abonnement (€9,-) op een andere marketingtool wilde. Het was hierbij alleen mogelijk om met creditcard te betalen, dus was ik blij dat ik mijn virtuele creditcard heb. Ik zette €20,00 (het minimumbedrag) op mijn kaart. Dit deed ik via de N26 app in het Home scherm -> Add money. Ik koos ervoor te betalen via iDeal. Die transactie kostte me zo’n €0,60. Daarna voerde ik de benodigde gegevens in bij de tool en had ik een abonnement.

Maak een account bij N26 >

Kortom, een gratis virtuele creditcard is ideaal als je zo nu en dan online aankopen doet bij partijen waar je alleen met creditcard kunt betalen. Heb je al een creditcard en benut je de voordelen verder nauwelijks? Dan is een gratis creditcard een makkelijke besparing op je vaste lasten.


Meer artikelen over bewust met geld omgaan:Of bekijk alle blogs over geld.

Plaats een reactie