Shit to save the world: 5 duurzame producten voor je toilet

| |

Duurzame verbeteringen kun je overal op toepassen, zélfs op het kleinste kamertje van je huis: het toilet. Het gebruik van producten die vriendelijker zijn voor mens en milieu zit ‘m niet alleen in ingrediënten, maar ook in de verpakking. Lees snel verder en ontdek 5 duurzame producten voor je toilet.

1. Seepje’s handzeep

In een toilet mag een fijne handzeep niet ontbreken. Het liefst is de zeep vervaardigd uit natuurlijke ingrediënten en op een duurzame manier verpakt. Het merk Seepje heeft zo’n duurzame handzeep in zijn assortiment. De kans dat je Seepje al eens voorbij hebt zien komen is groot, want dit bedrijf timmert hard aan de weg én is geliefd onder Nederlands publiek. De zeep is vegan en pH-neutraal. Ook aan een duurzame verpakking heeft Seepje gedacht. De zeepproducten worden verpakt in een fles van 97% gerecycled plastic. In 2018 ontving het bedrijf hier zelfs een Red Dot Design award voor. Daarnaast wordt het product gemaakt tegen een eerlijke prijs. Seepje handzeep is verkrijgbaar in een 300 ml verpakking voor €3,49. Je kunt kiezen uit de geuren ‘Eucalyptus en Rozemarijn’ en ‘Lavendel met Tonka’. Je vind de duurzame handzeep in diverse winkels (o.a. Etos en Albert Heijn) in Nederland, België en Duitsland.

2. Toilet Tapes, het duurzame toiletblokje

Veel traditionele toiletblokjes worden gemaakt van niet-gerecycled plastic en zitten vol chemische ingrediënten. Ze worden verpakt in karton en hard plastic. Dat moet beter én leuker kunnen, dacht Toilet Tapes. Daarom kwam dit merk met WC-blokjes waarbij tot 90% minder plastic wordt gebruikt. Je ontvangt Toilet Tapes in een FSC kartonnen verpakking. Daarnaast bevatten de tapes biologisch afbreekbare ingrediënten. En als klap op de vuurpijl ziet zo’n duurzaam toiletblokje er ook nog leuker uit. Je koopt de Toilet Tapes in de webshop of op Bol.com. De tapes zijn €1,99 per stuk, maar er zijn ook voordeelverpakkingen beschikbaar. Je betaalt dan €24,95 voor 14 stuks.

3. Natuurlijke WC reiniger van Sonett

Een toilet moet worden schoongemaakt. We grijpen massaal naar WC-eend of soortgelijke producten (guilty!). Dat doen we niet per se bewust, maar omdat we er gewoon niet bij stil staan. Het vervelende is dat veel van deze producten chloor bevatten; een stof die erg schadelijk is. Hoe kun je het schoonmaken van je toilet verduurzamen? Dat kan op een DIY-manier, namelijk door schoon te maken met baking soda en azijn. Er zijn – gelukkig voor het gemak – ook goede kant-en-klare oplossingen te krijgen. Sonett WC reiniger is er zo één. De toiletreiniger wordt gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen en is verkrijgbaar in de geuren Ceder-Citronella en Munt-Mirte. Voor een fles van 750ml betaal je €2,72.

4. The Crappy Planet bamboe WC papier

In het rijtje duurzame producten voor je toilet mag duurzaam WC-papier natuurlijk niet ontbreken. Veel hedendaags verkocht toiletpapier wordt geleverd in een plastic verpakking en is vervaardigd uit materiaal dat biologisch niet goed afbreekbaar is. The Crappy Planet bedacht daar een oplossing voor: bamboe toiletpapier. Bamboe kent een aantal voordelen, waaronder dat het veel sneller groeit dan bomen. Waar bomen er tientallen jaren over doen om het gewenste formaat te bereiken, kan bamboe binnen 3 jaar worden gebruikt voor producten. Maar het blijft niet alleen bij materiaal. Het duurzame WC-papier van The Crappy Planet wordt per stuk verpakt in gerecycled papier. Daarnaast wordt het toiletpapier heel strak langs de rol gespannen, zodat er veel meer op één rol kan.

5. Natuurlijke luchtverfrisser van Waft

Het laatste product dat ik wil noemen om het toilet te verduurzamen, is de luchtverfrisser. De producten in spuitbussen en elektrische producten kun je het beste vermijden. Deze luchtverfrissers bevatten stoffen die luchtvervuiling veroorzaken. Kies liever voor een pompje, gel of vernevelaar. Met dit pompje van Waft, bijvoorbeeld, ruikt jouw toilet naar roosjes. Het product is vegan, niet getest op dieren en de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal. Je betaalt €7,50 voor een flesje van 100ml.

Dit bericht bevat affiliate links. Wanneer je een product aanschaft via een link, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt daar niks extra voor!


Meer over bewust kopen? Lees deze blogs:Of bekijk alle blogs over kopen.

Plaats een reactie